HAV EN DEJLIG DAG | FEBRUAR 6, 2023 | CAMILLA ANDERSEN  

Inspirations blogindlæg med ”Hav en dejlig dag”

Delfiner gør mig glad, og tror mange har det på samme måde. Der er noget befriende ved, at se dem springe igennem vandet. Jeg syntes, at delfinen fra dette stempel sæt. er så sød og fin, at den skulle have sit eget kort.

Motiver:

Jeg bruger Versafine Clair til at stemple delfinen med på akvarel papir, da jeg skal farvelægge med Zig Clean Color Real Brush.

Den blending teknik jeg har brugt, er våd i våd. Farverne er blendet ind i hinanden imens, at farven på papiret stadig er våd. Med runde bevægelser skubbes farverne sammen , og overgangen bliver på den måde blandet. Jeg går fra mørk til lys.

Zig farvekombinationer:

Delfin: 90-92-91-99-28

Jeg klipper delfinen ud med min lille Tim Holtz saks, og sørger for at efterlade en lille hvid kant hele vejen rundt.

Baggrund:

Til baggrunden bruger jeg et stykke A6 akvarel papir, da jeg skal sværte med oxide.

Jeg dækker af med masking tape, så jeg får et stort felt midt på kortet. Her sværter jeg med Distress oxide, med min “Landscape” stencil, bølger hen over kortet. Jeg bruger 4 nuancer, og statrter med den mørkeste i bunden. Derefter splater jeg med en fin pensel lidt vand på, ligger et stykke køkkenrulle på, til at suge vandet op. Jeg tørrer med min heatgun. Når det er tørt, splatter jeg igen med en lille pensel, Mica spray stain og oxide spray på kortet. Det tørrer jeg også med min heatgun.

De farver jeg har brugt er:

Distress oxide: Uncharted mariner, Salty ocean, Speckled egg og Tumbled glass.

Mica spray stain: Winter frost, fra sættet “Holiday” #3

Oxide spray: Tumbled glass

Tekster:

Jeg har valgt teksten “Hav en dejlig dag”, da kortet så kan bruges da mange forskellige anledninger. Jeg syntes også den er god sammen med, den smilende delfin.

Jeg har stemplet med Versafine Clair i Nocturne/sort. Teksten er placeret modsat delfinen, for at give balance i kortet.

Kortet samles:

Nu kan kortet samles.

Jeg bruger den almindelige rektangulære die, med dobbelt stich, til at standse mit kort ud med. Bruger den største i sættet.

Jeg har foldet en A6 kortbase, i en hvid nuance, der passer til akvarel papiret. Kortet limer jeg på med bogbinder lim.

Delfinen sættet jeg på med 1mm foam tape. Jeg sættet den så finnen stikker uden for det blå. Det understreger, at den springer glad igennem vandet.

Til sidst sætter jeg dots på. Igen sætter jeg dem så de er med til at give balance kortet, ved at placere dem i modsatte “hjørner” end teksten og delfinen. Lys for oven og mørk for neden, så de passer til oxiden. De store sætter jeg i det blå, så syner de ikke så store. Dem der er i det hvide, er med til at bryde de skarpe linjer, lige som delfinens finne gør.

Tak fordi du kiggede med.

Kreative hilsner fra Camilla @hilt_hobby

Materialeliste: