KALENDERLÅGE 2: TIPS & TRICKS BLOGINDLÆG FRA MOT – TOP 5 BASIC COPIC MARKER TIPS DECEMBER 2, 2022 | MOT BUNHA

Tips & tricks blogindlæg 🎄

I dag d. 2. december åbnes kalenderlåge 2.
Bag denne låge gemmer der sig et tips & tricks blogindlæg fra Mot.

Hej med jer 😊

Hvis du ikke allerede ved det, så elsker jeg copic marker. De er virkelige toppen af poppen, når det kommer til professionelle “artist” alkohol markers i verden. Kvaliteten er fantastisk og de blender virkelig flot. Der findes 358 forskellige farver og man kan endda fylde dem op, når de løber tør. De er dog lidt i den dyre ende, men hvis du er seriøs i din farvelægning, så vil jeg 100% anbefale dem.

Du skal dog huske at “øvelse gør mester*, som med alt andet i verden. Så du vil helt sikkert føle dig frustreret og overvældet, når du først begynder med copic, men du skal vide at du ikke er alene om det. Men med øvelse og tålmodighed, er jeg sikker på at du vil elske at farvelægge med dem.

Her har jeg lavet en liste over nogle af de basic top 5 copic marker tips, som jeg mener er en lille hjælpende hånd og en god viden at have, når man er en nybegynder.

TOP 5 BASIC COPIC MARKER TIPS

 1. Købe dem i samme “farve familie” af 2 eller 3 for det bedste udfald af blending af farverne.

  Da jeg startede med at købe mine copics, tænkte jeg på hvilke farver jeg troede, at jeg kom til at bruge, for så er det dem man skal starte med at købe. Det er også vigtigt at du tænker på hvilke motiver eller figurer du kommer til at farvelægge. For mit vedkommende startede jeg med 3 farver i hver “farve familie”, og det vil sige jeg valgte en kombination som jeg godt kunne lide og startede så med dem. Når det så var tid til at købe igen, så kunne jeg vælge, en eller to farve der var mørkere eller lysere end dem jeg allerede havde. På den måde kunne jeg skabe mere dybte og dimensioner med skygger ved at bruge farver i forskellige nuancer. Man kan også vælge andre kombinationer, det er op til en selv. Den dag i dag behøver man faktisk ikke engang selv finde eller søge efter kombinationer som passer sammen, for man kan allerede købe copics i pakker af 3 eller flere. Hertil ville jeg slutte af med at sige, at internettet er din bedste ven. Søg dig frem og du ville finde så mange kombinationer. Du kan f.eks. kigge i tidligere blogindlæg her på siden og der vil dukke så mange op. Jeg tror næsten at i alle de blogindlæg der er skrevet af mig, er der mindst et par stykker kombinationer pr. blogindlæg. Så det er bare gå i gang.


 2. Brug det rigtige papir.

  Det er meget vigtigt at du bruger det helt rigtige papir, når det gælder copics, for som sagt så er copic alkoholbaseret markers og her kan man altså ikke bruge “almindeligt” hvidt karton. Altså du kan godt, men resultatet bliver ikke det bedste. For det første vil farverne sive igennem papiret og for det andet så kan du ikke rigtigt blende farverne sammen for de vil bare sive ned og igennem papiret på 0,2 sekunder. Her skal du nemlig bruge papir som er egnet til alkohol markers, altså alkoholbaseret, og det kan f.eks. være neenah papir. Der findes også meget andet slags papir, men husk at det skal være bleedproof marker papir, for ellers vil det bløde igennem papiret og det vil ikke være godt at blende farver på.


 3. Bruge den rigtige sværte til copic.

  Da copics er alkoholbaseret, så er det vigtigt at du bruger en sværte, som passer hertil. For ellers vil dine mesterværker “bløde” ud. Jeg vil anbefale Memento “Tuxedo black”. Jeg bruger den selv og synes det er den bedste. Den koster ikke så meget, og man kan købe opfyldning til den. Der findes nemlig også andre sværter til formålet, men jeg synes ikke der er nogen som slår memento i farve skarphed og pris.


 4. Hold styr på dine copic markers med et farve kort.

  Her vil jeg anbefale at købe Sandy Allnock’s hex chart til copic markers. Der findes ingen andre farve kort som er bedre end hendes, som holder styr på alle dine copic markers efter min mening. For her har hun gjort det nemt at overskue hvilke farver der er tæt på hinanden, med de “farve familier” som de nu findes i. Man kan købe dem på hendes hjemmeside, og det er en digital fil man får. Her får man et blankt hex chart, som du selv kan udfylde, og så får man også et skema som allerede er udfyldt.
  Jeg vil også anbefale at printe dem ud på alkohol papir, som du også bruger når du farvelægger med copic markes. På den måde vil farverne være nogenlunde ens.


 5. Dybde med flere lag af de samme farver.

  En af de mange grund til at jeg elsker copic markers er, at der er så mange forskellige nuancer man kan opnå, bare ved brug af samme farve men forskellige lag eller antallet af gange du farver ovenpå hinanden. Du kan opnå dybde, ved at bruge 2 eller 3 lag af de samme farver, eller indtil du er tilfreds. Der er dog et lille MEN, og det er, at efter 4 eller 5 lag, vil papiret være godt mættet af alkohol ink, og derfor ikke kunne modtage eller blende så godt mere. Det er lidt forskelligt hvor mange lag der skal til før det sker, for det er kommer nemlig an på hvor hårdt håndet du er med farverne når du farvelægger.

Det var så det! 😊 Mine 5 basic copic markers tips. Jeg håber, at disse tips har hjulpet dig lidt på vej, hvis du er i en nybegynder fase eller du måske er i en overvejelses/nysgerrig fase. Du er meget velkommen til at skrive til mig, hvis der er mere du gerne vil vide.

Kreative julehilsner fra Mot @motsverden

Materialeliste:

🟢LOVE2STAMP CLUB MEDLEMMER:

Vi kan allerede nu afsløre, at der i lågerne på adventssøndage (d. 27., 4., 11., og 18. december), vil være Facebook Lives, hvor vi vil afsløre indholdet af en af adventspakkerne i Love2stamp Club adventskalenderen på Facebook-siden “Love2stamp” kl. 12:00.

Nogle af lågerne i inspirations julekalenderen er kun for vores betalende Love2stamp Club medlemmer, her vil Facebook Lives og “deltag og vind” giveaways foregå i den lukkede Facebook-gruppe “Love2stamp Club”.

Så anmod om at blive medlem af Facebook-gruppen i god tid, hvis du er Love2stamp Club medlem.

Husk, at hvis du har modtaget Love2stamp Club adventskalenderen 2022, kan du deltage i en konkurrence om et gavekort på 400,- i det fastgjorte opslag på vores Facebook-side “Love2stamp”.

*Læs mere om konkurrencen i den flyer som du har fået med til din adventskalender. 

Link til konkurrencen:

🟢ER DU IKKE LOVE2STAMP CLUB MEDLEM? 

Kan du blive medlem og læse mere om alle medlemsfordelene og betingelserne her:

Vi åbner en ny kalenderlåge hver dag – så følg med på Facebook-siden ”Love2stamp”, i Facebook-gruppen ”Love2stamp Club” og på bloggen på webshoppen.

Kreative julehilsner fra familien Love2stamp Anna, Kasper, Marco, Lucia, Maggie og vores fantastiske Design Team Camilla, Dorte og Mot ❤️