KALENDERLÅGE 6: TIPS & TRICKS BLOGINDLÆG FRA MOT – COPIC MARKER BLENDING TIPS DECEMBER 6, 2022 | MOT BUNHA

Tips & tricks blogindlæg 🎄

I dag d. 6. december åbnes kalenderlåge 6.
Bag denne låge gemmer der sig et tips & tricks blogindlæg fra Mot.

Hej med jer 😊

Ja, her kommer endnu et blogindlæg med copic markers tips fra mig, men denne gang handler det mere om de forskellige måder at farvelægge på. Hvis du tilfældigvis har fundet frem til dette blogindlæg og ikke har læst mit sidste blogindlæg, som handlede om 5 basic copic markers tips, så synes jeg, at du skal tjekke det blogindlæg ud inden du evt. læser dette.

Direkte link til mit andet blogindlæg: https://love2stamp.dk/kalenderlage-2-2022/

Basics farvelægning:

Farvelægning i zig zag bevægelser giver tekstur og mere ujævn blending.

Farvelægning i små cirkel bevægelser giver jævn blending.

Farvelægning og blending af flere farver:

Farvelægning med brush nib i nogle strøg med den første farve. Mens den stadig er våd, ligger du den anden farve fra modsatte side, og stopper hvor du har stoppet den første farve. Så er det vigtigt at du går tilbage til den første farve og blender den anden. Det er her at det er en fordele at bruge nogle cirkle bevægelser. Dette ville gøre at farverne blender bedre sammen.

Der er blevet brugt RV91 og BV00 på billedet.

Farve blending:

Mange har svært ved at få farverne til at blende ordenligt sammen, og det kan jeg sagtens forstå, for sådan havde jeg det også i starten. Men med alt slags farvelægning, så kræver det altså, at man giver sig selv tid og det er vigtigt med lidt tålmodighed. Madlavningen bliver heller ikke god, hvis du smider alt på en pande. Der kommer ikke en “mad-fe” og forvandler maden til gourmet. Det sker ved at man giver det kærlighed og tid, og det samme skal du med din farvelægning.

En god blending kommer fra du bruger nok ink og tid til at få det hele til at blende sammen:

Det typiske problem som en del har, er at de ikke har brugt nok ink på papiret. Mange tror at hvis man bare lige ligger en enkelt streg på papiret, så kan man blende det flot sammen, uden markant linje og det er ikke helt rigtigt. Hvis du gerne ville have den bløde overgang fra den ene farve til den anden, uden markant linjen, så er du er nød til at gøre papiret vådt med nok ink/farve, før du kan blende nuancerne flot sammen. Så har papiret nemlig fået nok farve til at få farverne til at blende sammen. Så HUSK at hvis papiret ikke har nok farve og er vådt nok, så blender farverne ikke godt nok sammen. Det skal også lige siges, at hvis man er mere til at man kan se overgangene fra den ene farvenuance til den anden farvenuance, så gør du bare det. You do you honey. For i farvelægning er der ingen regler, eller i hvert faldet ikke nogle, som “SKAL” følges.

En anden løsning kan også være, at du skal sætte farten ned på dine bevægelser, når du farvelægger. Dog ikke i flere minutter, for så tørre dine farver ind og så er papiret ikke vådt nok. Du kan selvfølgelig farvelægge ovenpå igen, men som et af mine tips i mit sidste blogindlæg, så kan papiret godt blive mættet af alt for mange farvelægningslag.
Nogle gange kan det dog også betale sig at bruge siden og ikke tippen/spidsen af din copic, på den måde får du mere farve ned i papiret.

Med den rigtige mængde af ink, ville ALLE copic markers blende sig jævnt, med hvilken som helst farve i kollektion. ALLE 358 forskellige farver. Det er lige meget hvilken farve det er eller om de er i samme “farve familie”, så er min vurdering, at de vil blende godt sammen. Det er dog ikke alle der bliver en flot farvekombination, når de blendes sammen, men de kan dog godt blendes sammen.

Hvornår har du sidst opfyldt dine copics markers?

Hvis dine copic markers er ved at løbe tør for ink, så bliver dine penselstrøg også tørre at se på, når du farvelægger. Det vil således resultere i, at der ikke kommer nok ink på papiret til at få farverne til at blende sammen. Det er derfor vigtigt, at du husker og fylde dem op, når de løber tør for ink. Specielt dem du ofte bruger. Hvis du er i tvivl om dine copic markers er ved at løbe tør for ink, så er en af det mest effektive måder at finde ud af det på er, at du vejer dem. Copic sketch skal veje omkring 14,5 gram og copic ciao mener jeg skal veje omkring 10,5 gram. Jeg indrømmer gerne, at jeg aldrig vejer mine copic markers, for helt ærlig så orker jeg det ikke rigtigt. Hehe. Jeg vurderer altid ud fra hvordan de farvelægger og ser om spidsen har skiftet farve. Det ville sige, om den bliver lysere, efter at jeg har brugt den. Nogle gange kan du også høre på copic markers, at de er ved at løbe tør for ink, da de laver en ret træls knirke lyd. Dog skal det siges, at denne lyd også kan forekomme, når man farvelægger hurtigt. Umiddelbart ville en copic marker efter min mening allerede kunne trænge til en genopfyldning efter et par farvelægninger. Det er jeg dog ikke god til, men jeg forsøger at blive bedre til at opfylde dem hurtigt.

Rengør dine copic markers:

Et andet tip til en god blending er, HUSK at rengøre dine copic markers. For gør du ikke det, så kan copic markers godt blive klistret, sådan så hvis ink’en lander på papiret, så ser det ikke specielt godt ud. Det giver sådan et lidt blankt udseende og vil slet ikke rigtig kunne blende sammen og ordenligt med andre farver. Jeg rengøre mine copic markers med husholdningssprit, vatpinde og en klud. Husk at det også er en god ide, (specielt hvis dine copic markers tips/spidser er klistret), at rengøre dine copic markers tips/spidser. Det gør jeg ved at hælde lidt sprit i en lille beholder og trække tippen/spidsen ud af copic markers med en pincet, derefter ligger jeg den deri. Billedet herunder er et godt eksempel på, hvordan de ikke skal se ud.

Der er så mange måder at forbedre sin farvelægnings evner og sin blending på. Men jeg vil stoppe her for denne gang. Der kommer sikkert flere blogindlæg om emnet en anden gang. Så husk endelig at kigge forbi bloggen engang imellem.

Jeg håber, at du kan bruge disse tips. Hvis du har nogle spørgsmål til mig, er du velkommen til at skrive til mig.

Kreative julehilsner fra Mot @motsverden

Materialeliste:

🟢LOVE2STAMP CLUB MEDLEMMER:

Vi kan allerede nu afsløre, at der i lågerne på adventssøndage (d. 27., 4., 11., og 18. december), vil være Facebook Lives, hvor vi vil afsløre indholdet af en af adventspakkerne i Love2stamp Club adventskalenderen på Facebook-siden “Love2stamp” kl. 12:00.

Nogle af lågerne i inspirations julekalenderen er kun for vores betalende Love2stamp Club medlemmer, her vil Facebook Lives og “deltag og vind” giveaways foregå i den lukkede Facebook-gruppe “Love2stamp Club”.

Så anmod om at blive medlem af Facebook-gruppen i god tid, hvis du er Love2stamp Club medlem.

Husk, at hvis du har modtaget Love2stamp Club adventskalenderen 2022, kan du deltage i en konkurrence om et gavekort på 400,- i det fastgjorte opslag på vores Facebook-side “Love2stamp”.

*Læs mere om konkurrencen i den flyer som du har fået med til din adventskalender. 

Link til konkurrencen:

🟢ER DU IKKE LOVE2STAMP CLUB MEDLEM? 

Kan du blive medlem og læse mere om alle medlemsfordelene og betingelserne her:

Vi åbner en ny kalenderlåge hver dag – så følg med på Facebook-siden ”Love2stamp”, i Facebook-gruppen ”Love2stamp Club” og på bloggen på webshoppen.

Kreative julehilsner fra familien Love2stamp Anna, Kasper, Marco, Lucia, Maggie og vores fantastiske Design Team Camilla, Dorte og Mot ❤️