MAGGIES STORE DAG OKTOBER 5, 2020 | TINA BLICHFELDT

Maggies store dag inspirations blogindlæg

Hej

Denne gang vil jeg vise jer mit forslag til et slimline kort til et brudepar der – ligesom jeg – elsker hunde. Her er det Love2Stamps herlige maskot, Maggie og hendes skønne kavaler Mortimer der glæder sig til at sætte tænderne i bryllupskagen.

Motiv:

De skønne Maggie og Mortimer er fra stempelsættet Maggies Store Dag.

Motiverne har jeg som altid stemplet med sort Memento stempelsværte på hvid Neenah karton. Jeg bruger altid min Misti eller Stamping Buddy, når jeg stempler, så jeg er sikker på at få et flot og skarpt motiv. Jeg trykker ikke hårdt, når jeg stempler. Jeg vil hellere stemple let et par gange eller 3, så jeg får fine og tynde stempelaftryk. Her er min Misti uundværlig.

Farvelægning:

De stemplede motiver er farvelagt med COPICS.

Jeg har valgt, at Maggie og Mortimer skulle have hver deres farve, så Maggie blev denne gang en skøn grå dame og Mortimer en nobel gyldenbrun herre.

COPICS Farvekombinationer:

GRÅ MAGGIE: WG01 – WG03 – WG05 – WG07
BRUN MORTIMER: E11 – E13 – E99 – E18
MORTIMERS BLÅ SLØJFE: B00 – B02 – B05 – B18
MAGGIES SLØR: C00 – C01 – C03
BLOMSTER I BRUDEBUKET: RV000 – RV02 – RV04
BLADE I BUKET: G21 – YG63 – G94 – G99
BRUDEKRONE: Y02 – Y17
KAGE (VANILLEFARVET): E000 – E50 – E51

Alle mine Maggie-motiver får til allersidst en dut Ranger Glossy Accents på snuden for at give en våd snude-effekt.

Jeg farvelægger altid mine motiver 2 gange for at få dybden rigtig frem i motivet.
Jeg starter som regel med den mørkeste farve og arbejder mig baglæns mod den lyseste farve og gentager processen med 2. lag.

Når jeg farvelægger meget små motiver gør jeg det oftest omvendt, altså starter med de lyseste farver, fordi jeg har erfaring for, at jeg bliver for “gavmild” med de mørke farver på de små motiver – og så er det lettere at styre, når man starter med de lyse farver.
Men det er et temperamentspørgsmål, og der er ikke noget rigtigt eller forkert.

Når jeg farvelægger, tænker jeg ikke, resultatet skal være perfekt men derimod sjovt og hyggeligt at lave, og indimellem ender jeg ud med et helt andet resultat, end jeg havde tænkt mig. Farver tørrer lysere op, og perspektivet betyder, at der er stor forskel på, hvordan et motiv ser ud afhængig af, om man ser det tæt på eller langt fra. Tæt på kan man rigtig se penselstrøgene og “klatterne” – og det skal der også være plads til.

Man vil som regel se et kort eller billede fra afstand, så derfor kan det være en god idé at træde væk fra sine motiver indimellem, mens man farvelægger og kigge på det på afstand.

Husk når du farvelægger: Det skal ikke være perfekt men unikt – og fremfor alt; SJOVT!

Baggrund:

Kortbasen er hvid basiskarton. Ovenpå er sat et hvidt stykke karton fra et slimline dies sæt, og ovenpå dette igen et lag med lysblå karton med bølgekanter fra samme dies sæt.. Sidste lag er 3 “vinduer”, hvor vores brudepar sidder og kigger på, at bryllupskagen er ved at vælte.

Tekster:

Teksten på kortet er stemplet på samme lyseblå karton som basen og er fra samme stempelsæt, Maggies Store Dag. Teksten “≤3-tillykke med jeres bryllup” er 1 stempel – jeg har bare valgt at klippe det stemplede motiv over, så jeg i stedet fik 2 tekstbannere ud af det.

Som det sidste sætter jeg et “håndlavet”-stempel på bagsiden af kortet. Teksten er fra stempelsættet “Handmade”.

Kortet samles:

Kortet skal nu samles. Jeg har ikke sat puder under basislagene på kortet, da der er mange lag, og det ville blive for tykt. Maggie, Mortimer, ringpuden og bryllupskagen har jeg klippet ud efter farvelægning, og de limes på kortet. Inde i vinduerne på bagsiden af motiverne er sat små 3D-puder på, da vinduerne er højere end kortbasen. Jeg bruger næsten altid vådlim til mine kort, oftest bogbinderlim eller Tombow. 

Maggie og Mortimer er nu klar til at tage til bryllupsfest!

Tak fordi du kiggede med. 

Kreative hilsner fra 

Tina @Tinabkkristiansen

Materialeliste:

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *