FRISK SOM EN FISK | MAJ 23, 2023 | CAMILLA ANDERSEN  

Inspirations blogindlæg med ”Frisk som en fisk”

Forestil dig, at du står helt tæt på akvariet, næsen rør næsten glasset. Du kigger ind i denne undervands verden med lette slørhaler, tang der svajer, og midt i det hele et lille slot, guld og et kranie. Kortet kan gives til en der er vild med akvariefisk, eller til en der er blevet “lidt ældre”.

Motiver:

Jeg bruger Versafine Clair til at stemple mine motiver på akvarel papir, da jeg skal farvelægge med Zig Clean Color Real Brush.

Den blending teknik jeg har brugt, er våd i våd. Farverne er blendet ind i hinanden imens, at farven på papiret stadig er våd. Med runde bevægelser skubbes farverne sammen , og overgangen bliver på den måde blandet. Jeg går fra mørk til lys.

Zig farvekombinationer:

Guldfisk: 52-54-50

Skattekiste: mønter 52-50 kiste 603-901

Kranie: 64-900-74-909

Slot: 404-98-45

Tang: 40-41

Jeg klipper mine motiver ud med min lille Tim Holtz saks, og sørger for at efterlade en lille hvid kant hele vejen rundt.

Baggrund:

Til baggrunden bruger jeg et stykke A6 akvarel papir, da jeg skal bruge nuvo shimmer powder og vand.

Jeg drysser lidt Nuvo shimmer powder i farven “Atlantis Burst”, ud på mit akvarel papir. Med min lille sprayflaske sprøjter jeg lidt vand på, så farvepigmentet bliver aktiveret. Dupper det lidt med køkkenrulle, og tørrer det med min heat gun. Dette gentager jeg, til jeg er tilfreds med min baggrund.

Tekster:

Den tekst jeg har valgt, kommer fra den anden stempel pakke med akvarie tema. Jeg syntes den var lidt sjov på dette kort, fordi jeg tilføjede kraniet i kontrast til de fine slørhaler.

Jeg har stemplet teksten med Versafine Clair i Nocturne/sort, hældt klar embossing pulver på, og varmet med min heatgun. Det er en nem måde, at få skriften til at se blank ud. Med sort embossing pulver, kommer der nemt små sorte prikker uønskede steder. Det undgår man med sort sværte og klar embossing pulver. Teksten er stemplet direkte på min baggrund. Inden jeg stemplede, har jeg selvfølgelig børstet min baggrund med min Powder tool.

Kortet samles:

Nu kan kortet samles.

Jeg vil gerne have mine motiver i flere forskellige lag, derfor sættes de på med lim og foam tape. De 3 slørhaler og slottet er limet på med bogbinder lim, som det inderste lag. Tang er limet fast bagpå skattekisten, og er sat foran slottet med 1 mm foamtape. På den måde ser det ud som om, at tang vokser lige omkring kisten. Kraniet sætter jeg på med 2 mm foam tape, så det ligger “forrest”, og bliver mere tydeligt. Bagved kraniet stikker der lidt mere tang ud. Det er sat på med 1 mm foam tape, og giver en mere tydelig niveauforskel mellem slot og kranie.

Til sidst limes kortet på kortbasen, som er i samme størrelse.

Tak fordi du kiggede med.

Kreative hilsner fra Camilla @hilt_hobby

Materialeliste: