GNOME SWEET GNOME FEBRUAR 1, 2021 | TINA BLICHFELDT

Gnome sweet Gnome Inspirations blogindlæg

Selvom det ikke er jul mere, ved vi at mange derude har købt dette lækre stempel sæt med de søde gnomer og derfor er der sikkert mange, som kunne bruge inspiration om det er jul eller ej 😊

Kortet jeg vil vise jer denne gang har et færdigt mål på 14 x 14 cm.

Motiv:

De skønne vikingenisser er fra stempelsættet Gnome sweet Gnome – her dog kun vist med 2 af de 3 nisser der følger med sættet (den 3. nisse tog ikke med i skoven men blev hjemme for at forberede nissegrøden, så den er klar med kanelsukker og smørklat til de 2 andre kommer hjem med juletræet 😊)

Jeg har som altid stemplet motivet med sort Memento stempelsværte på hvid Neenah karton. Jeg bruger altid min Misti, når jeg stempler. Jeg stempler meget let for ikke at tvære stregerne ud og stempler i stedet gerne motivet 3-4 gang, sådan at jeg får et skarpt stempelaftryk med fine streger. 

En alternativ måde at bruge stempler på:

Jeg elsker at farvelægge stempler og synes, det er både hyggeligt og sjovt at hive mine tusser eller pensler frem – men jeg ved også, at der er mange der ikke bryder sig om at farvelægge, så jeg har valgt at vise jer denne gang, at man godt kan bruge stempler alligevel, selv om man ikke farvelægger.

I stedet for at farvelægge motiverne med tusser, vælger jeg at “farvelægge” med papirklip.

Jeg starter med at stemple mine 2 “basisnisser” med sort Memento sværte på Neenah papir og klipper dem derefter ud, så de er klar til at blive sat på min kortbase med 3D-puder.

Nu stempler jeg igen nissen på et mønstret stykke papir (nissen på billedet nedenfor har f.eks. fået strikhue på fra mønsterpapir med et billede af strikketøj). Jeg klipper derefter huen ud og limer ovenpå min basisnisse, hvor huen skal være.

Det samme har jeg gjort med juletræet – her har jeg fundet noget fint grønt mønsterpapir, stemplet juletræet på det grønne papir, klippet det ud og limet det ovenpå træet på basisnissen. Nissernes støvler er også klippet ud af gråt motivpapir og limet på. Ingen kort fra mig uden glimmer….så juletræet har lige fået et strøg med en guldglimmerpen på de nederste grene.

At klippe motiverne og lime på er en superlet måde stadig at få liv i stemplerne på uden at farvelægge med tusser eller pensler.

Lidt farvelægning blev det alligevel til:

Det er meget lidt farvelægning med tusser, jeg har lavet denne gang, og vil du slet ikke farvelægge, kan du jo papirklippe som beskrevet ovenfor – eller lade stemplingen stå “råt”.

Under en af vores lives på gruppen “Love 2 Stamp – Inspiration og Hygge” blev der spurgt, om vi nogensinde farvelagde med Twin Markers – og det gør vi da! 😊 – så denne gang har jeg farvelagt med disse tusser og ikke som ellers med Copics.

Twin Markers farvekombinationer:

HUD: WG3 – 25 – 131 – 134 (NB! 134 skal være fra den lille kasse med motiv af blad med 80 tusser i. Den findes også i den større kasse men har en helt anden farve i den store kasse)
Jeg glemte at skrive den blå farvekombination ned, men jeg tænker, det blot er et par af de klare blå farver (en lys, en mellem og en mørkere). Det kommer sig ikke så nøje, det var bare for at illustrere, at de er søde men også seje vikingnisser med frost og is i skægget! 🥶

Tekst:

Teksten “Sender dig juleknus” er også fra stempelsættet “Gnome sweet Gnome”. Der er flere rigtig anvendelige tekster i sættet, bl.a. God Jul.

Kortet samles:

Kortet er samlet relativt enkelt, synes jeg. Jeg har sat en motivramme på med 3D-puder for at give kortet dybde og brugt et smukt og enkelt baggrundspapir der passer til det nordiske, blågrå juletema.

Jeg har sat et par enkle juletræer og grangrene ind og afsluttet med en dobbeltsløjfe i hjørnet med et par små grangrene gemt indenunder.

Denne base sættes på et stykke hvidt karton, jeg har skåret ud i 14 x 28 cm. og falset på midten, så jeg har et dobbeltkort på 14 x 14 cm med masser af plads til at skrive en personlig julehilsen i.

I år hvor vi ikke ser så mange mennesker, som vi plejer og er mere isolerede end mange af os bryder os om, kan det være, julen 2020 er året, hvor vi genoptager en sød og smuk tradition med at sende hinanden julekort med posten.

Den tradition vil jeg gerne være med til at genindføre – og nu har jeg årets første julekort klar til at blive sendt.

Tak fordi du kiggede med. 

Kreative hilsner fra 
Tina @Tinabkkristiansen

Materialeliste:

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *