MAGGIE KONDOLERER OKTOBER 30, 2020 | TINA BLICHFELDT

Maggie kondolerer inspirations blogindlæg

Det sker desværre for de fleste af os, at vi indimellem må kreere “de svære kort”, som vi kalder dem i scrapverdenen; kortene som vi sender med på den sidste rejse til et elsket familiemedlem, ven m.m. De er ekstra svære at lave, men til gengæld er de lavet med hjertet, og de efterladte kan trøstes af et smukt kort og nogle velvalgte ord.

Kortet jeg vil vise jer denne gang er 11,5 x 16 cm.

Motiv:

Her har jeg brugt korset med de smukke liljer der snor sig op af trækorset fra stempelsættet “Maggie Kondolerer”.

I sættet findes også den søde Maggie der holder en lilje i munden, så der er mulighed for både at lave et fint kort til hundeelskeren og som her et mere neutralt men stadig smukt kort blot med blomster.

Jeg har som altid stemplet motivet med sort Memento stempelsværte på hvid Neenah karton, som er rigtig godt til farvelægning med alkoholtusser – i det her tilfælde Copics. Jeg bruger altid min Misti, når jeg stempler. Jeg stempler meget let for ikke at tvære stregerne ud og stempler i stedet gerne motivet 3-4 gang, sådan at jeg får et skarpt stempelaftryk men uden tykke streger.

Farvelægning:

Jeg har på dette kort igen brugt mine COPICS alkoholtusser.

COPICS farvekombinationer:

KORS:  E33 – E99 – E29
LILJER:  R81- R83 – R85 – R56 (+ R89 til de dybeste skygger til allersidst)

Som I efterhånden nok ved, farvelægger jeg altid á 2 omgange for at dybden frem i motivet, og det har jeg også gjort denne gang.

Jeg starter som regel med den mørkeste farve og kortlægger skyggerne med den og arbejder mig derefter baglæns mod den lyseste farve. Jeg gentager processen for at blende farverne rigtig godt sammen og få dybden rigtig frem i farverne og motivet. Til allersidst – når kartonen er rigtig godt mættet af farve – lægger jeg de dybeste skygger med R89, som er en meget mørk og dyb rød.

En af mine kæpheste er, at det altid skal være sjovt og hyggeligt at farvelægge, så derfor HUSK, at resultatet ikke skal være perfekt. Du kreerer noget unikt og fint og hygger dig forhåbentlig med processen, og det er det (synes jeg) farvelægning handler om.

Tekst:

Tekststemplet jeg har brugt er fra samme stempelsæt “Maggie Kondolerer” og er smukt og enkelt – som jeg synes, det skal være på et kondolencekort. Der står i al sin enkelhed kondolerer, og inde i kortet kan man supplere med en mere personlig tekst.

Kortet samles:

Nu er det tid til at samle kortet. Jeg vil gerne holde det relativt enkelt og lade motivet være i fokus.

Jeg bygger kortet op på en cremefarvet karton og stanser en fin ramme ud i kvistkarton. Ude i venstre side har jeg brugt et par rester af bordeaux karton og en tynd sort stribe, som jeg synes, passer godt til kortet og anledningen.

Motivdel og ramme er 1-dimensionelt, mens jeg har stemplet “kondolerer”-teksten på et stykke kvistkarton. Jeg har ikke brugt en die men har blot klippet et passende stykke ud og klippet “fiskehale” til sidst. Teksten er sat på med 3D puder for at give lidt dimension til kortet. Til sidst har jeg sat enkelte vanddråbe enamel dots på, som jeg synes passer godt til kortet.

Nu er mit kort klar til at komme videre, og med alt som vi skrappere laver, er der både tanker og kærlighed bag vores kort og kreationer – og måske specielt med de svære kort som her.

Tak fordi du kiggede med.

Kreative hilsner fra 
Tina @Tinabkkristiansen


Materialeliste:

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *