IT’S SPOOKY! OKTOBER 11, 2020 | TINA BLICHFELDT

It’s spooky! inspirations blogindlæg

Hejsa

Her i huset er vi vilde med Halloween! Den mørke årstid har bidt sig fast i slutningen af oktober, og det er hyggeligt at kunne pynte op med græskar med lys i, lyskæder og lidt uhygge. Selv om vi ikke fejrer Halloween i Danmark i helt samme omfang som i USA, ser vi dog mere og mere Halloween i butikkerne – og de seneste år også i scrapverdenen.

Motiv:

Jeg er selvfølgelig hoppet med på Halloweenbølgen og vil endnu engang vise jer det søde stempel It’s Spooky med ugle og kat, der skutter sig sammen på grenen i måneskinnet. Jeg er vild med det stempel, som udover at være rigtig sødt også er hurtigt farvelagt.

Denne gang er det ikke et kort men et billede til ophæng til vægdekoration (20,5 x 15,5 cm).

Som altid har jeg stemplet motivet med sort Memento stempelsværte på hvid Neenah karton. Jeg bruger altid min Misti eller Stamping Buddy, når jeg stempler, så jeg er sikker på at få et flot og skarpt motiv, og jeg stempler let 2-3 gange, så jeg får fine tynde omrids og et skarpt motiv.  

Farvelægning:

De stemplede motiver er farvelagt med COPICS. 

For mig er Halloween – udover orange selvfølgelig – lilla og grøn med nuancer af mørk grå. Fantastiske og smukke farver sammen, synes jeg.

COPICS Farvekombinationer:

UGLES FJERDRAGT OG GREN:  E18 – E99 – E13
UGLES HAT:  V09 – V17 – V15
KAT PELS:  C5 – C3 – C1 – C0
KAT HAT:  YG67 – YG17 – YG63 – G21

Som altid farvelægger jeg mine motiver 2 gange for at få dybden frem i farverne, og jeg starter altid med den mørkeste farve og arbejder mig baglæns og gentager med 2. lag.

Der er dog ingen “regler” for det, og hvis man synes, det er lettere at arbejde fra lys mod mørk – så gør man det :o)

Jeg synes, det allervigtigste når man farvelægger er, at man hygger sig med det. Det behøver ikke være perfekt (der er ingen der laver 100% perfekt farvelægning), men det vigtigste er, at man har det sjovt – og husk man også lærer af sine fejl.

Baggrund:

Nu skal baggrunden laves. Kortbasen er hvid basiskarton.

Jeg er stor fan af at “maske”, det vil sige maskere eller afdække på dansk. Det giver helt nye muligheder for farvelægning og komposition i billeder/kort.

Her har jeg masket månen, dvs. at jeg sværter skyerne rundt om månen først – så derfor masker (eller afdækker) jeg månen. Månen er bare lavet med en rund die på papir med midlertidig lim på bagsiden.

(Linealen på billedet viser inches og ikke cm)

Jeg har sværtet skyerne og brugt stencil’en Landscape, selvfølgelig fra Love2Stamp. Jeg har sværtet med mine uundværlige blending brushes og brugt Distress Oxide i den ultimative Halloween-lilla, Wilted Violet.

Når jeg er færdig med at sværte med stencil, løfter jeg forsigtigt min masking af månen. Masking-stykket gemmer jeg til en anden god gang.

Nu er jeg klar til at give månen lidt skygger – bare en lille smule, så den ikke bare er en hvid cirkel midt i al det lilla. Jeg bruger Distress Ink Weathered Wood og en af mine mindste blanding brushes til at køre bare en smule farve ind tilfældigt hist og pist. Til sidst sværter jeg kanterne med Distress Oxide Black Soot for at give lidt kontrast.

Lidt lys gul i kanten af månen, og jeg er klar til at montere min søde ugle og kat.

Billedet samles:

Jeg sætter mit øverste motivlag på et par lag farvet karton med en “tittekant” bare for effektens skyld. Ugle og kat monteres med 3Dpuder, og der sættes forskellig Halloweenpynt på. Jeg bruger min Tombowlim til at lime lagene sammen.

Teksten Halloween er embosset med selvlysende embossingpulver, som er på vej til shoppen – glæd jer! Det giver den fedeste effekt på tingene :o) Jeg har for at fremhæve det mørke tegnet omrids/skygge op på teksten med hvid gelpen. Det giver en god effekt at tegne omrids op med hvid gelpen på mørke motiver.

Som sædvanlig afslutter jeg med lidt glitter hist og pist…vi der elsker glitter, kan slet ikke lade være! :o)

Tak fordi du kiggede med. Håber du må få en skøn og (u)hyggelig Halloween.

Kreative hilsner fra 

Tina @Tinabkkristiansen

Materialeliste:

2 kommentarer til “IT’S SPOOKY! OKTOBER 11, 2020 | TINA BLICHFELDT”

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *