SLIKSTOKKE STENCILS MARTS 3, 2021 | TINA BLICHFELDT

Slikstokke layered stencils inspirations blogindlæg

Hej med jer 😊

Denne gang vil jeg vise jer min idé til at bruge de layered stencils Slikstokke.

Når du køber pakken med stencils får du 2 stencils; Den første stencil laver du “bunden” af slikstokkene med og den næste til at lægge ovenpå bundmotivet og lave striberne på slikstokkene. Jeg har ikke set layered stencils hos andre danske designere, og jeg er vild med dem. Love2Stamp har flere af disse stencils, så jeg kan anbefale, at du kigger på mulighederne i shoppen. De giver noget ekstra, når vi bruger stencils til vores kort.

Motiv:

Denne gang har jeg ikke stemplet motiver men kun brugt de 2 layered stencils “Slikstokke”. Som base har jeg brugt almindelig hvid karton i størrelsen A6 og lavet kortet i flere lag – mere om det senere.

Jeg har valgt at holde kortet i rødt og hvidt … sådan som jeg synes rigtige slikstokke skal se ud.

Farvelægning:

Jeg har valgt at bruge expanding mousse (altså pasta der hæver, når man varmer det op) på det nederste lag for at give slikstokkene dimension. Jeg har lagt basis stencil’en på hvid karton med post it tape og med en lille spartel kørt expanding mousse udover min stencil (HUSK at gør stencil’en ren med det samme med lunkent vand og sæbe inden det tørrer ind!). Herefter har jeg brugt min heat gun til at varme moussen op, så den hæver. Derefter har jeg lagt den næste stencil ovenpå og sværtet rød farve på til striber.

Tekst og montering af kortet:

Jeg har valgt at holde kortet relativt enkelt men i flere lag.

Ovenpå min hvide base har jeg monteret et stykke hvidt mønsterpapir med røde prikker og ovenpå dette den hvide base, jeg har lavet slikstokkene på. Jeg har med en die lavet en scallop kant i rød glimmerkarton. Jeg synes det bliver pænest at stanse motivet ud også i hvid foam i stedet for 3D puder, så det har jeg gjort her for at give ekstra dimension til kortet.

Midten af kortet var lidt bart, så jeg har stanset et fint og enkelt hjerte ud i samme røde glitterkarton som kanten og sat i centrum af kortet.

Til sidst har jeg sat en lille julehilsen på. Den er stanset ud med en die fra Love2Stamp, hvor der udover teksten er 2 rammer med. Den findes i shoppen og hedder “Julehilsen med skygge”. Den bagerste skygge har jeg stanset ud i rødt glitterkarton og den næste i samme mønsterpapir med prikker som min baggrund. “Julehilsen” er stanset ud i samme røde glitterkarton som i øvrigt på kortet.

Dies med baggrund er geniale synes jeg, fordi teksten kan bruges alene, med 1 eller begge skygger, så det giver mange muligheder.

Så er mit kort færdigt og klar til at blive sendt ud til en modtager, som jeg ved er glad for slikstokke i sin varme kakao – meget passende 😃

Kreative julehilsner fra Tina @Tinebkchristiansen


Materialeliste:

2 kommentarer til “SLIKSTOKKE STENCILS MARTS 3, 2021 | TINA BLICHFELDT”

  1. Tak for inspiration…
    Har selv en lille kærlighed for de stokke – og havde nok ikke gættet på at det var på den måde det var lavet.

    Sødt kort til næste gang.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *